Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пуњени свињски филе

Пуњени свињски филе, ручак у којем ћете уживати.
Фото: Pixabay/Bru-nO
Састојци:
  • 400 грама свињског филеа
  • 150 грама крем сира
  • 50 грама куване шунке исечене на коцкице 
  • 50 грама ренданог тврдог сира
  • 1 чен белог лука
  • 1/4 црвене паприке исечене на коцкице 
  • 1 кашика сецканог першуна 
  • 1/3 кашичице соли (за фил) 
  • 1/4 кашичице бибера (за надев) 
  • со и бибер за месо
  • маслиново уље
  •  кромпир по жељи
Припрема:

Очистите свињски филе од масти и жила. Изрежите дубок уздужни прорез по средини филета, заустављајући се око центиметар од дна. Отвори као књигу. Покријте прозирном фолијом и лагано туците батом за месо док не буде уједначене дебљине. Посолите и побиберите месо са обе стране. Помешајте све састојке за фил у малој чинији. Надев поређајте у линији по средини меса. Спојите ивице меса да бисте га вратили у првобитни облик. Осигурајте чачкалицама.

Спојите чачкалице кухињским концем: Конац ставите иза два супротна краја прве чачкалице, укрстите конац у облику слова „X“ и закачите два супротна краја следеће чачкалице. Поново прекрижите конац и причврстите нови ред чачкалица. Плетите овако до краја. Завежите конац и ставите месо у посуду за печење премазану маслиновим уљем. Око меса можете ставити слани кромпир, све прелити маслиновим уљем и пећи у рерни загрејаној на 200 степени. Пеците око 90 минута. Месо и кромпир на сваких 15 минута прелијте течношћу која се створи током печења.

Пријатно!

Test od 5 sekundi otkriva da li je meso sveže ili pokvareno

Преузмите андроид апликацију.