Pržene banane možete jesti same, ali još su bolje kada im dodate kuglicu sladoleda ili grčkim jogurt. Možete ih poslužiti i na palačinkama ili tostu. Izvana su karamelizirane, a iznutra meke i slatke. Kako god da izaberete da ih servirate sigrni smo da ćete uživati u ukusu.
Sastojci:
- 2 banane isečene na kriške
- 1/2 kašičice cimeta
- 1 kašika putera
- 2 kašike meda
Priprema:
U tiganju na srednjoj vatri pomešajte cimet, puter i med dok se ne istopi i sjedini. Dodajte kriške banane i pržite ih četiri minuta dok ne počnu da se karamelizuju i poprime zlatno braon boju. Po potrebi podesite temperaturu i vreme kuvanja da banane ne izgore. Okrenite sve komade banane i pržite još četiri minuta dok druga strana ne porumeni. Poslužite odmah uz sladoled, jogurt, palačinke ili vafle.
Prijatno!
Jaja, pekara ili kafa: Otkrijte koji ste tip ličnosti prema doručku koji birate
Preuzmite android aplikaciju.