Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Potaž od karfiola

Mnogi ljudi pri samoj pomisli na miris karfiola odustanu od njegove pripreme. Međutim postoji jedna caka, kako da napravite potaž, a da pritom i ne primetite da u njemu ima karfiola. sve što je potrebno jeste da ga najpre ispečete, pa tek onda kuvate.
Foto: Pixabay/congerdesing
Sastojci:
  • 1 glavica karfiola
  • 1 glavica crvenog luka
  • 5 čenova belog luka
  • maslinovo ulje
  • so, biber
  • kocka za supu
  • 3 kašike kisele pavlake
Priprema:

Cvetove karfiola, naseckan luk i očišćene čenove belog luka poređati na pleh obložen pek papirom. Preliti sa malo maslinovog ulja, dodati so i biber. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata, odnosno dok vrhovi karfiola ne počnu da dobijaju zlatnu boju. U međuvremenu u šerpici u oko litar vode istopiti kockicu supe. Na kraju prebaciti pečeno povrće u šerpu i dodavati supicu do željene gustine potaža dok sve ustinjavate štapnim mikserom. Dodajte pavlaku.

Prijatno!

Recept dana: Domaće kiselo mleko

Preuzmite android aplikaciju.