Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Pohovane tikvice sa parmezanom

Sveže tikvice su savršeno letnje povrće koje se može pripremiti na različite načine. Ovaj recept za parmezan u rerni se brzo pravi i još brže jede.
Foto: Pixabay/kps7942
Sastojci:
  • 2-3 tikvice
  • 200 grama hlebnih mrvica
  • 150 grama parmezana
  • 65 grama svežeg bosiljka
  • 1 kašika belog luka u prahu
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice bibera
  • 1 kašičica kajenskog bibera
  • 2 jaja

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni Celzijusa. Operite tikvice i isecite ih na tanke kriške, nemojte guliti koru. U jednoj činiji umutite jaja, a u drugoj pomešajte prezle, rendani parmezan, so i biber, beli luk u prahu, seckani svež bosiljak i kajenski biber. Umočite kriške tikvica prvo u jaje, a zatim u prezle. Pohovano povrće stavite na lim za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni oko 15 do 20 minuta, dok tikvice ne dobiju lepu zlatnožutu boju. Poslužite uz omiljeni sos.

Prijatno!

Leti je potrebno unositi više ovih minerala

Preuzmite android aplikaciju.