Sveže tikvice su savršeno letnje povrće koje se može pripremiti na različite načine. Ovaj recept za parmezan u rerni se brzo pravi i još brže jede.
Sastojci:
- 2-3 tikvice
- 200 grama hlebnih mrvica
- 150 grama parmezana
- 65 grama svežeg bosiljka
- 1 kašika belog luka u prahu
- ½ kašičice soli
- ½ kašičice bibera
- 1 kašičica kajenskog bibera
- 2 jaja
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni Celzijusa. Operite tikvice i isecite ih na tanke kriške, nemojte guliti koru. U jednoj činiji umutite jaja, a u drugoj pomešajte prezle, rendani parmezan, so i biber, beli luk u prahu, seckani svež bosiljak i kajenski biber. Umočite kriške tikvica prvo u jaje, a zatim u prezle. Pohovano povrće stavite na lim za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni oko 15 do 20 minuta, dok tikvice ne dobiju lepu zlatnožutu boju. Poslužite uz omiljeni sos.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.