Јело са пилетином, поврћем и пиринчем из једног лонца „Галинхада“, омиљени је специјалитет у Бразилу коме не недостаје укуса и слаткоће.
Састојци:
- 470 милилитара домаћег пилећег темељца
- 1 килограм пилетине
- 1 кашичица куркуме
- 1 кашичица млевене слатке паприке
- 5 чена белог лука
- 1 велика шаргарепа
- 1 главица црног лука
- 300 грама пиринча
- 280 грама смрзнутог грашка
- 150 грама кукуруза из конзерве
- 3 млада лука (само зелени део)
- со
- бибер
Припрема:
Исецкајте бели лук што ситније. Нарежите шаргарепу и лук. У темељац додајте кашичицу соли и оставите са стране. Пилетину посолите и побиберите и пржите на загрејаном уљу око 10 минута, окрећући је са свих страна. Смањите ватру, додајте лук и шаргарепу, а после неколико минута додајте бели лук, куркуму и млевену паприку. Посолите и после неколико минута умешајте пиринач и динстајте два минута. Додајте темељац заједно са смрзнутим грашком и кукурузом. Пустите да проври, а затим поклопите, смањите ватру и кувајте док пиринач не упије течност и омекша, око 20-25 минута. Склоните посуду са ватре и умешајте нарезани зелени део младог лука. Оставите поклопљено 10 минута и послужите.
Пријатно!
Paprike, crvene, zelene ili žute? Bez obzira na boju veoma su zdrave!
Преузмите андроид апликацију.