Pileće ćufte su vrlo jednostavno jelo koje čak i početnik može da napravi. Za njihovu pripremu potrebno je samo 20 minuta, a odlična stvar je što ih možete kombinovati sa raznim prilozima poput pire krompira i pirinča.
Sastojci:
- 500 grama pilećeg mesa
- jedno jaje
- dve kašike
- prezle
- začini (biber i so)
- svež peršun
- ulje 300 mililitara
- 100 mililitra mleka
- 200 mililitara pavlake za kuvanje
- jedna kocka putera
- 100 grama sira (Edamer ili Gauda)
Priprema:
Pileće meso prvo iseckati u blenderu, pa dodati jedno jaje, prezle i malo svežeg peršuna i ponovo iseckati. Važno je da su sastojci dobro kombinovani. Formirajte smesu u male loptice. Kada zagrejete ulje u dubokom tiganju, pržite ćufte na srednjoj vatri nekoliko minuta sa svih strana. Kad su ćufte ispečene, izvadite ih na tanjir i u tiganju otopite komad putera. Zatim dodajte mleko, sir i kajmak i mešajte dok se sir ne otopi i dobijete jednoličan sos. Zatim vratite ćufte u sos i dodajte još začina po želji.
Prijatno!
Uz ovaj trik skuvajte najukusniji pasulj koji vam neće naduvati stomak!
Preuzmite android aplikaciju.