Пилеће ћуфте су врло једноставно јело које чак и почетник може да направи. За њихову припрему потребно је само 20 минута, а одлична ствар је што их можете комбиновати са разним прилозима попут пире кромпира и пиринча.
Састојци:
- 500 грама пилећег меса
- једно јаје
- две кашике
- презле
- зачини (бибер и со)
- свеж першун
- уље 300 милилитара
- 100 милилитра млека
- 200 милилитара павлаке за кување
- једна коцка путера
- 100 грама сира (Едамер или Гауда)
Припрема:
Пилеће месо прво исецкати у блендеру, па додати једно јаје, презле и мало свежег першуна и поново исецкати. Важно је да су састојци добро комбиновани. Формирајте смесу у мале лоптице. Када загрејете уље у дубоком тигању, пржите ћуфте на средњој ватри неколико минута са свих страна. Кад су ћуфте испечене, извадите их на тањир и у тигању отопите комад путера. Затим додајте млеко, сир и кајмак и мешајте док се сир не отопи и добијете једноличан сос. Затим вратите ћуфте у сос и додајте још зачина по жељи.
Пријатно!
Uz ovaj trik skuvajte najukusniji pasulj koji vam neće naduvati stomak!
Преузмите андроид апликацију.