Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Namaz od patlidžana

Da li znate da plavi patlidžan nema mnogo vitamina, ali je izuzetno bogat vlaknima,koja regulišu rad creva i daju osećaj sitosti. Zato je za naš izbor za danas namaz od plavog patlidžana koji se veoma lako pravi.
Foto: Pixabay/Veganamente
Sastojci:
  • 250 grama belog sira
  • 1 kilogram patlidžana
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 ljuta papričica
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • malo soli i bibera
  • po ukusu mleveni anis, cimet
  • 2 kašike susama
  • 100 grama krupno seckanih oraha
Priprema:

Patlidžan i ljutu papriku oprati, staviti u tepsiju i ispeći u rerni na 200 stepeni 20 minuta. Pečen i ohlađen patlidžan očistiti od kože kao i pariku. Sve sjediniti i blago sa štapnim mikserom sjediniti. Sir izgnječiti viljuškom pa dodati u miksan patlidžan. Dodati sitno seckan beli luk, limunov sok, maslinovo ulje, so, biber, seckane orahe mleveni anis i cimet i susam. Promešati varjačom i staviti u posudu i u frižider da se ohladi. Namaz poslužiti na tostiranom hlebu ili na začinjenim brusketima.

Prijatno!

Ne očajavajte ako vaše dete ne želi da jede određenu hranu

Preuzmite android aplikaciju.