Jednostavan recept za ukusne lovačke odreske.
Sastojci:
- 4 svinjske odreska (oko 150-200 g svaki)
- 2 kašike putera
- 1 veliki luk sitno isečen
- 200 g šampinjona isečenih na trakice
- 1 čaša crnog vina
- 200 ml pilećeg temeljca ili vode
- 2 kašike brašna
- so
- biber
- svež peršun
Priprema:
Prvo pripremite odreske tako što ćete ih lagano tući batom za meso da budu tanji. Začinite ih solju i biberom sa svake strane. Zagrejte ulje ili mast u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte odreske i pržite sa obe strane dok ne porumene. Izvadite ih iz tiganja i ostavite na stranu. U isti tiganj dodajte seckani crni luk i pečurke i pržite ih dok ne omekšaju i porumene. Vratite odreske u tiganj, pa dodajte crno vino. Kuvajte nekoliko minuta dok se vino ne smanji na pola. Za to vreme umutite brašno u pileći temeljac ili vodu da dobijete gustu smesu. Dodajte u tiganj sa šniclima i povrćem, pa kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne. Šnicle servirajte prelivene sosom od luka i pečuraka, pospite svežim peršunom i poslužite uz prilog po želji, kao što je pire krompir ili kuvan krompir.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.