Једноставан рецепт за укусне ловачке одреске.
Састојци:
- 4 свињске одреска (око 150-200 г сваки)
- 2 кашике путера
- 1 велики лук ситно исечен
- 200 г шампињона исечених на тракицe
- 1 чаша црног вина
- 200 мл пилећег темељца или воде
- 2 кашике брашна
- со
- бибер
- свеж першун
Припрема:
Прво припремите одреске тако што ћете их лагано тући батом за месо да буду тањи. Зачините их сољу и бибером са сваке стране. Загрејте уље или маст у великом тигању на средње јакој ватри. Додајте одреске и пржите са обе стране док не порумене. Извадите их из тигања и оставите на страну. У исти тигањ додајте сецкани црни лук и печурке и пржите их док не омекшају и порумене. Вратите одреске у тигањ, па додајте црно вино. Кувајте неколико минута док се вино не смањи на пола. За то време умутите брашно у пилећи темељац или воду да добијете густу смесу. Додајте у тигањ са шницлима и поврћем, па кувајте још неколико минута док се сос не згусне. Шницле сервирајте преливене сосом од лука и печурака, поспите свежим першуном и послужите уз прилог по жељи, као што је пире кромпир или куван кромпир.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.