Sočivo je veoma hranljiva namirnica, bogata proteinima i tako dobro funkcioniše u raznim jelima. Zimi ga volimo u čorbi, a leti je najukusniji u osvežavajućim salatama. Osim proteina, sočivo sadrži i vlakna, minerale i vitamine, pa ih treba uključiti u ishranu. U nastavku možete pronaći recept za ukusnu salatu sa sočivom, tunjevinom i povrćem.
Sastojci:
- 300 grama sočiva (suvog ili iz konzerve)
- 1 velika paprika
- 2 paradajza
- 1 ljubičasti luk
- 200 grama tunjevine u sopstvenom soku
- 1 šargarepa
- 120 militara maslinovog ulja
- sok od dva limuna
- peršun
- so
Priprema:
Ako koristite suvo sočivo, potopite ga preko noći i kuvajte u slanoj vodi oko sat vremena. Ako nemate vremena, možete koristiti i sočivo iz konzerve, koje treba isprati pod hladnom vodom. Papriku, paradajz i luk iseći na sitne kockice, a šargarepu izrendati. Dodajte tunjevinu i narezano povrće u sočivo. Pripremite preliv tako što ćete pomešati sve sastojke. Prelijte preko salate i sve dobro promešajte. Ohladite pre jela.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.