Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Letnja salata sa sočivom i povrćem

Sočivo je veoma hranljiva namirnica, bogata proteinima i tako dobro funkcioniše u raznim jelima. Zimi ga volimo u čorbi, a leti je najukusniji u osvežavajućim salatama. Osim proteina, sočivo sadrži i vlakna, minerale i vitamine, pa ih treba uključiti u ishranu. U nastavku možete pronaći recept za ukusnu salatu sa sočivom, tunjevinom i povrćem.
Foto: Pexeles/Ella Olsson
Sastojci:
  • 300 grama sočiva (suvog ili iz konzerve)
  • 1 velika paprika
  • 2 paradajza
  • 1 ljubičasti luk
  • 200 grama tunjevine u sopstvenom soku
  • 1 šargarepa 
  • 120 militara maslinovog ulja 
  • sok od dva limuna
  • peršun
  • so
Priprema:

Ako koristite suvo sočivo, potopite ga preko noći i kuvajte u slanoj vodi oko sat vremena. Ako nemate vremena, možete koristiti i sočivo iz konzerve, koje treba isprati pod hladnom vodom. Papriku, paradajz i luk iseći na sitne kockice, a šargarepu izrendati. Dodajte tunjevinu i narezano povrće u sočivo. Pripremite preliv tako što ćete pomešati sve sastojke. Prelijte preko salate i sve dobro promešajte. Ohladite pre jela.

Prijatno!

Ovo povrće jedite svaki dan ako možete

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake