Сочиво је веома хранљива намирница, богата протеинима и тако добро функционише у разним јелима. Зими га волимо у чорби, а лети је најукуснији у освежавајућим салатама. Осим протеина, сочиво садржи и влакна, минерале и витамине, па их треба укључити у исхрану. У наставку можете пронаћи рецепт за укусну салату са сочивом, туњевином и поврћем.
Састојци:
- 300 грама сочива (сувог или из конзерве)
- 1 велика паприка
- 2 парадајза
- 1 љубичасти лук
- 200 грама туњевине у сопственом соку
- 1 шаргарепа
- 120 милитара маслиновог уља
- сок од два лимуна
- першун
- со
Припрема:
Ако користите суво сочиво, потопите га преко ноћи и кувајте у сланој води око сат времена. Ако немате времена, можете користити и сочиво из конзерве, које треба испрати под хладном водом. Паприку, парадајз и лук исећи на ситне коцкице, а шаргарепу изрендати. Додајте туњевину и нарезано поврће у сочиво. Припремите прелив тако што ћете помешати све састојке. Прелијте преко салате и све добро промешајте. Охладите пре јела.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.