Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Krem čorba od bundeve i jabuka

Zanimljiva kombinacija sastojaka. Prava jesenja.
Foto: Pixabay/RitaE
Sastojci:
  • 500 grama očišćene bundeve
  • 2 manje jabuke
  • 1 crveni luk
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 kašike biljnog začina
  • so
  • biber 
  • muškatni oraščić
  • 2 kašike prepečenih semenki bundeve
  • 1 kašika seckanog peršuna
Priprema:

Bundevu prepolovite, uklonite semenke i stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Zatim stavite jabuke isečene na pola, narezani luk i čen belog luka. Prelijte maslinovim uljem, prekrijte folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko 40 minuta, ili dok meso bundeve ne omekša. Kašikom izvadite meso bundeve, pa izgnječite zajedno sa jabukom, lukom i belim lukom u pire. Stavite u lonac za kuvanje, dodajte vodu da dobijete željenu konzistenciju, začinite suvim biljem, so, biber i muškatni oraščić. Zagrevati dok ne provri, pa kada provri kuvati nekoliko minuta. Toplu čorbu servirajte posutu prepečenim semenkama bundeve i peršunom.

Prijatno!

Da li biramo zdravije opcije?

Preuzmite android aplikaciju.