Zanimljiva kombinacija sastojaka. Prava jesenja.
Sastojci:
- 500 grama očišćene bundeve
- 2 manje jabuke
- 1 crveni luk
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kašike biljnog začina
- so
- biber
- muškatni oraščić
- 2 kašike prepečenih semenki bundeve
- 1 kašika seckanog peršuna
Priprema:
Bundevu prepolovite, uklonite semenke i stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Zatim stavite jabuke isečene na pola, narezani luk i čen belog luka. Prelijte maslinovim uljem, prekrijte folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko 40 minuta, ili dok meso bundeve ne omekša. Kašikom izvadite meso bundeve, pa izgnječite zajedno sa jabukom, lukom i belim lukom u pire. Stavite u lonac za kuvanje, dodajte vodu da dobijete željenu konzistenciju, začinite suvim biljem, so, biber i muškatni oraščić. Zagrevati dok ne provri, pa kada provri kuvati nekoliko minuta. Toplu čorbu servirajte posutu prepečenim semenkama bundeve i peršunom.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.