Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Крем чорба од бундеве и јабука

Занимљива комбинација састојака. Права јесења.
Фото: Pixabay/RitaE
Састојци:
  • 500 грама очишћене бундеве
  • 2 мање јабуке
  • 1 црвени лук
  • 2 чена белог лука
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 1/2 кашике биљног зачина
  • со
  • бибер 
  • мушкатни орашчић
  • 2 кашике препечених семенки бундеве
  • 1 кашика сецканог першуна
Припрема:

Бундеву преполовите, уклоните семенке и ставите у плех обложен папиром за печење. Затим ставите јабуке исечене на пола, нарезани лук и чен белог лука. Прелијте маслиновим уљем, прекријте фолијом и ставите у рерну загрејану на 200 степени. Пеците око 40 минута, или док месо бундеве не омекша. Кашиком извадите месо бундеве, па изгњечите заједно са јабуком, луком и белим луком у пире. Ставите у лонац за кување, додајте воду да добијете жељену конзистенцију, зачините сувим биљем, со, бибер и мушкатни орашчић. Загревати док не проври, па када проври кувати неколико минута. Топлу чорбу сервирајте посуту препеченим семенкама бундеве и першуном.

Пријатно!

Da li biramo zdravije opcije?

Преузмите андроид апликацију.