Занимљива комбинација састојака. Права јесења.
Састојци:
- 500 грама очишћене бундеве
- 2 мање јабуке
- 1 црвени лук
- 2 чена белог лука
- 2 кашике маслиновог уља
- 1/2 кашике биљног зачина
- со
- бибер
- мушкатни орашчић
- 2 кашике препечених семенки бундеве
- 1 кашика сецканог першуна
Припрема:
Бундеву преполовите, уклоните семенке и ставите у плех обложен папиром за печење. Затим ставите јабуке исечене на пола, нарезани лук и чен белог лука. Прелијте маслиновим уљем, прекријте фолијом и ставите у рерну загрејану на 200 степени. Пеците око 40 минута, или док месо бундеве не омекша. Кашиком извадите месо бундеве, па изгњечите заједно са јабуком, луком и белим луком у пире. Ставите у лонац за кување, додајте воду да добијете жељену конзистенцију, зачините сувим биљем, со, бибер и мушкатни орашчић. Загревати док не проври, па када проври кувати неколико минута. Топлу чорбу сервирајте посуту препеченим семенкама бундеве и першуном.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.