Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Колач од јабуке из тигања

Када немате превише састојака у кухињи и фрижидеру, а желите брзи десерт, потражите спас у овој укусном колача од јабука, за коју вам треба само једно јаје, две јабуке и минимум додатних састојака.
Фото: Pixabay/FlitsArt

Овај рецепт је прави интернет хит, а један од разлога за то је и чињеница да вам за припрему није потребан ни миксер ни рерна.

Наиме, пече се у тигању на шпорету или индукционој рингли.

Састојци за фил:
  • 2 велике јабуке
  • 30 грама путера
  • 30 грама шећера
  • цимет по жељи
Састојци за тесто:
  • 1 јаје
  • 30 грама шећера
  • 8 грама ванилин-шећера
  • 30 мл уља
  • 150 грама јогурта
  • 140 грама глатког брашна
  • 8 грама прашка за пециво
Припрема колача од јабука:

Јабуке прво огулите, затим их оперите, преполовите и уклоните коштице, а на крају исеците на кришке.
Умутити јаје са шећером и ванилин-шећером. Додајте уље и добро промешајте, па додајте јогурт. На крају умешајте брашно помешано са прашком за пециво које можете претходно просијати. Мешајте лопатицом док не добијете глатку смесу.
У тигању истопите путер, па додајте шећер и промешајте. Затим ставите јабуке у тигањ и динстајте на лаганој ватри око 10 минута. После тога, по жељи, додајте цимет и промешајте. Припремљену смесу прелијте преко јабука, нежно загладите лопатицом тако да потпуно прекрије јабуке. Ставите поклопац на тигањ и пеците торту 10 минута.
Затим проверите чачкалицом да ли је унутрашњост торте сува. Ако на чачкалици нема мокрих остатака смесе, окрените је на другу страну да и она порумени. Најлакши начин да то урадите је да торту прекријете тањиром величине тепсије, па га са тепсијом преокрените и пребаците на тањир. Затим га једноставно поново пребаците са тањира на тигањ. Поново поклопите плех и оставите да се колач пече још пет минута.

Пријатно!

Kako se pravilno peče bundeva: Ukusan recept za dane jeseni

Преузмите андроид апликацију.