Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Кикирики штанглице

Брз, једноставан колач, а много укусан.
Фото: Pixabay/wikimediaImages
Састојци:
  • 200 грама шећера
  • 150 милилитара воде
  • 125 грама маргарина
  • 100 грама чоколаде
  • 150 грама печеног  кикирикија
  • 200 грама млевеног кекса

За глазуру:

  • 150 грама чоколаде
  • 3 пуне кашике уља
Припрема:

Кикирики ставите у, мању, посуду и ставите га у рерну, да се још мало испече, да би добио јачу арому. Испечени кикирики охладити и самлети, али тако да остану и крупнији комадићи.
У, дубљу, посуду ставити шећер, додати воду, исецкани маргарин и изломљену чоколаду. Ставити на ватру, да се све растопи и сједини. Повремено промешати. На крају, жицом за мућење, све састојке сјединити, да се добије једнолична, кремаста, смеса.
Склонити посуду са ватре, па додати, припремљени, кикирики и, млевени, кекс. Варјачом добро промешати.
Узети плех и обложити га провидном, самолепљивом, фолијом, делове фолије оставите да висе преко плеха, да би сте, касније, лако извадили колач.
У припремљени плех изручити смесу са кикирикијем. кашиком поравнати површину и оставити у фрижидер, да се мало стегне.Док се смеса хлади у фрижидеру припремите глазуру. У мању шерпицу сипати уље, додати изломљену чоколаду и, на тихој ватри, ставити да се чоколада растопи. Растопљену чоколаду склонити са ватре и мешати један минут.
Извадити колач из фрижидера и прелити га са чоколадом. Плех, благо, протрести, да се чоколада равномерно разлије, по целом колачу. Вратити колач, поново, у фрижидер, да се глазура, добро, стегне.
Затим колач извадити из фрижидера и, помоћу фолије, извадити га из плеха. Склонити фолију, а колач ставити на, већу, даску за сечење и исећи штанглице. Исечене штанглице поређајте на, одговарајућу, тацну и послужите.

Пријатно!

Recept dana: Kikiriki puter

Преузмите андроид апликацију.