Ako ste ljubitelj slatkih, orašastih i kremastih namaza, medeni puter od kikirikija je prava stvar za vas.

Sa samo nekoliko sastojaka možete sami napraviti domaći puter od kikirikija koji će obogatiti svaki obrok, bilo da ga namažete na tost, dodate u smoothie ili konzumirate na neki drugi način, navodi klik.
Sastojci:
- šest šoljica pečenog kikirikija
- četvrtina šolje meda
- četvrtina šolje kokosovog ulja ili bilo kog drugog biljnog ulja po vašem izboru
Priprema:
Stavite kikiriki u blender i iseckajte dok se sitno ne isecka. Nakon toga dodajte med u blender. Nastavite da seckate dok se kikiriki ne sjedini sa medom i dok smeša ne postane glatka i kremasta.
Zatim dodajte kokosovo ulje. Ako je smesa pregusta, slobodno dodajte još malo ulja dok ne postignete željenu gustoću.
Kada dobijete kompaktnu i kremastu masu, prebacite puter od kikirikija i med u teglu ili drugu posudu za skladištenje.
Kikiriki puter sa medom možete čuvati do četiri nedelje, pod uslovom da ga držite na hladnom i suvom mestu. Namaz možete staviti i u staklenu teglu i čuvati u zamrzivaču do šest meseci.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.