Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Kikiriki puter

Ako ste ljubitelj slatkih, orašastih i kremastih namaza, medeni puter od kikirikija je prava stvar za vas.
Foto: Pixabay/mirkosajkov

Sa samo nekoliko sastojaka možete sami napraviti domaći puter od kikirikija koji će obogatiti svaki obrok, bilo da ga namažete na tost, dodate u smoothie ili konzumirate na neki drugi način, navodi klik.

Sastojci:
  • šest šoljica pečenog kikirikija
  • četvrtina šolje meda
  • četvrtina šolje kokosovog ulja ili bilo kog drugog biljnog ulja po vašem izboru
Priprema:

Stavite kikiriki u blender i iseckajte dok se sitno ne isecka. Nakon toga dodajte med u blender. Nastavite da seckate dok se kikiriki ne sjedini sa medom i dok smeša ne postane glatka i kremasta.

Zatim dodajte kokosovo ulje. Ako je smesa pregusta, slobodno dodajte još malo ulja dok ne postignete željenu gustoću.

Kada dobijete kompaktnu i kremastu masu, prebacite puter od kikirikija i med u teglu ili drugu posudu za skladištenje.

Kikiriki puter sa medom možete čuvati do četiri nedelje, pod uslovom da ga držite na hladnom i suvom mestu. Namaz možete staviti i u staklenu teglu i čuvati u zamrzivaču do šest meseci.

Prijatno!

Postoji i VITAMIN U: Evo gde sve može da se pronađe

Preuzmite android aplikaciju.