Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Карбонара са тиквицима

Ако волите карбонару, али тражите начин да је направите мало другачију, ова верзија са тиквицама је савршена за вас. Ово је ручак или вечера коју ћете дефинитивно желети да поновите.
Фото: Pixabay/喵小二
Састојци:
  • 400 г шпагета
  • 200 г панчете (исецкане на коцкице)
  • 1 велика тиквица
  • 4 жуманца
  • 100 г ренданог пармезана
  • 1 чен белог лука
  • маслиново уље
  • свеже млевени црни бибер
  • со
Припрема:

Шпагете кувати у доста слане воде док не буду ал денте. Сачувајте мало воде у којој се кувала тестенина (око 1/2 шоље), па оцедите.

Загрејте мало маслиновог уља у широком тигању и додајте панчету и бели лук. Пржите док панчета не постане златна и хрскава.

Уклоните бели лук.

Додајте рендане или исечене тиквице и кратко пропржите – неколико минута, док не омекшају и благо се карамелизују.

У међувремену, у чинији помешајте жуманца, пармезан и доста свеже млевеног бибера. Ово је основа кремастог соса.

Додајте оцеђене шпагете у тигањ са панчетом и тиквицама, добро промешајте и склоните са ватре.

Одмах умешајте смесу јаја и сира, додајући мало сачуване воде од кувања – довољно да се добије свиленкасти, кремасти сос.

Пазите да не прекувате јаја.

Послужите одмах, посуто пармезаном и по жељи свеже млевеним бибером.

Уживајте!

Хлеб може да остане свеж и укусан до недељу дана ако се правилно чува

Преузмите андроид апликацију.