Krem karamel je još bolji od krem brulea. Puding na francuski način je pravo malo kulinarsko čudo. Topi se u ustima i vrlo se lako pravi.
Sastojci:
- 170 grama šećera
- 2 kašike vode
- 3 jajeta
- 500 mililitara mleka
- 1 vanilin šećer
- pola kašičice gustina
Priprema:
Šećer sipajte u šerpu, dodajte vodu, pa kuvajte dok ne porumeni. Vruć karamel pažljivo sipajte u manje keramičke posude ili jednu veću. U šerpu sipajte mleko, zagrejte ga, ali da ne ključa, pa ga sklonite sa šporeta. Pomešajte šećer, vanilin šećer i gustin, te dodajte u toplo mleko i dobro promešajte. Smesu sipajte u činije preko karamela, činije stavite u pleh u koji ste sipali vodu i pecite oko 50 minuta na 160 stepeni. Ostavite kolač da se dobro ohladi, pa ga izvrnite na tanjir.
Prijatno!
Preuzmite androidaplikaciju.