Крем карамел је још бољи од крем брулеа. Пудинг на француски начин је право мало кулинарско чудо. Топи се у устима и врло се лако прави.
Састојци:
- 170 грама шећера
- 2 кашике воде
- 3 јајета
- 500 милилитара млека
- 1 ванилин шећер
- пола кашичице густина
Припрема:
Шећер сипајте у шерпу, додајте воду, па кувајте док не порумени. Врућ карамел пажљиво сипајте у мање керамичке посуде или једну већу. У шерпу сипајте млеко, загрејте га, али да не кључа, па га склоните са шпорета. Помешајте шећер, ванилин шећер и густин, те додајте у топло млеко и добро промешајте. Смесу сипајте у чиније преко карамела, чиније ставите у плех у који сте сипали воду и пеците око 50 минута на 160 степени. Оставите колач да се добро охлади, па га изврните на тањир.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.