Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: „Izlivača“ sa tikvicama i sirom

Izlivača, razljevuša, razljevak… Iza ovih naziva krije se jednostavno starinsko jelo koje se brzo sprema i još brže jede. Nema ništa bolje od recepata koji zahtevaju samo da pomešate sve sastojke, sipate u kalup i stavite u rernu. Upravo takav je i ovaj recept od tikvica i sira, koji možete pročitati u nastavku.
Foto: Pixabay/Laulalicious
Sastojci:
  • 2 tikvice srednje veličine
  • 2 jaja
  • 100 grama rendane gaude
  • 200 mililitara pavlake
  • 10o grama oštrog brašna
  • 3 supene kašike kukuruznog brašna
  • so i biber
  • malo masti 
Priprema:

Tikvice operite, oljuštite i narendajte. Ako imate domaće neoljuštene tikvice, ne morate da gulite kožu. Kada ih izrendate, malo posolite i ostavite da se ocede. Zatim ih ocedite. Umešati jaja, pa pavlaku i sir i na kraju dodati brašno. Posolite po svom ukusu. Podmazati kalup za pečenje i posuti brašnom. Pripremljenu smesu sipajte u kalup i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni Celzijusa. Pecite između 30 i 40 minuta, u zavisnosti od snage rerne, dok površina ne poprimi zlatnožutu boju i dok se pita ne odvoji od kalupa.

Prijatno!

Kvakvu energiju privlači bosiljak prema feng šui stručnjacima

Preuzmite android aplikaciju.