Izlivača, razljevuša, razljevak… Iza ovih naziva krije se jednostavno starinsko jelo koje se brzo sprema i još brže jede. Nema ništa bolje od recepata koji zahtevaju samo da pomešate sve sastojke, sipate u kalup i stavite u rernu. Upravo takav je i ovaj recept od tikvica i sira, koji možete pročitati u nastavku.
Sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine
- 2 jaja
- 100 grama rendane gaude
- 200 mililitara pavlake
- 10o grama oštrog brašna
- 3 supene kašike kukuruznog brašna
- so i biber
- malo masti
Priprema:
Tikvice operite, oljuštite i narendajte. Ako imate domaće neoljuštene tikvice, ne morate da gulite kožu. Kada ih izrendate, malo posolite i ostavite da se ocede. Zatim ih ocedite. Umešati jaja, pa pavlaku i sir i na kraju dodati brašno. Posolite po svom ukusu. Podmazati kalup za pečenje i posuti brašnom. Pripremljenu smesu sipajte u kalup i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni Celzijusa. Pecite između 30 i 40 minuta, u zavisnosti od snage rerne, dok površina ne poprimi zlatnožutu boju i dok se pita ne odvoji od kalupa.
Prijatno!
Kvakvu energiju privlači bosiljak prema feng šui stručnjacima
Preuzmite android aplikaciju.