Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Хрскави помфрит од паленте

Иако се палента обично припрема као кремасти прилог, ипак можете да је припремите на мало другачији начин. Иако изгледа као популарни пржени кромпир, овај рецепт је здрава и укусна ужина. Хрскави помфрит од паленте, зачињен ароматичним зачинима, биће савршена ужина коју можете послужити као ужину, предјело или чак здравији додатак главном јелу.
Фото: Pixabay/ 2SIF
Састојци:
  • 160 г паленте
  • 470 мл воде
  • 1 главица белог лука
  • 1 кашика свежег рузмарина, сецканог
  • 45 г ренданог пармезана
  • соли, по укусу
  • 3 кашике маслиновог уља
Припрема:

За почетак сипајте воду у лонац средње величине и сачекајте да вода прокључа. Затим у проврелу воду додајте кукурузну паленту, сецкани бели лук, рузмарин, рендани пармезан и посолите.

Мешајте смесу док палента не постане мекана и густа, око 5 минута. Када достигне жељену конзистенцију, склоните га са рингле, поклопите и оставите да одстоји још 5 минута.

Припремите плех и обложите га папиром за печење. На то сипајте кувану паленту и равномерно распоредите у калуп. Након тога ставите лим у замрзивач на 20 минута да се палента стисне.

Док се палента хлади, загрејте рерну на 220 степени. Извадите паленту из калупа и ставите је на даску за сечење, па је исеците на танке тракице, налик на помфрит.

Ставите штапиће на папир за печење, прелијте их маслиновим уљем и посолите по укусу. Пеците их 15 минута, па их извадите из рерне, окрените штапиће на другу страну и пеците још 15 до 20 минута док не постану хрскаве.

За последњи корак, послужите са сосом по вашем избору.

Пријатно!

Tri šokantna načina na koje alkohol može uticati na telo

Преузмите андроид апликацију.