Savršeno pečeni krompir je hrskav spolja i mekan iznutra. Uz to, mora biti dobro začinjen.
Sastojci:
- 1 kilogram oljuštenog krompira
- 150 grama rendanog mocarela sira
- 30 mililitara biljnog ulja
- 1 kašika meda
- 1 kašičica belog luka u prahu
- ½ kašičice dimljene paprike u prahu
- ½ kašičice čili praha
- so
- svež peršun
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na deblje kolutove približno iste veličine. Krompir prelijte uljem i medom i dodajte so, čili u prahu, beli luk i dimljenu papriku. Sve dobro izmešati. Prebacite krompir u pleh i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni Celzijusa 20 minuta. Nakon isteka vremena, okrenite krompir na drugu stranu i pecite još 20 minuta. Kada je krompir pečen i hrskav, pospite ga još rendanim sirom i vratite u rernu na 5 do 10 minuta dok se mocarela ne otopi. Poslužite toplo sa malo seckanog svežeg peršuna.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.