Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Hrskavi krompir zapečen sa sirom

Savršeno pečeni krompir je hrskav spolja i mekan iznutra. Uz to, mora biti dobro začinjen.
Foto: Pixabay/Einladung_zum_Essen
Sastojci:
  • 1 kilogram oljuštenog krompira
  • 150 grama rendanog mocarela sira
  • 30 mililitara biljnog ulja
  • 1 kašika meda
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • ½ kašičice dimljene paprike u prahu
  • ½ kašičice čili praha
  • so
  • svež peršun
Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na deblje kolutove približno iste veličine. Krompir prelijte uljem i medom i dodajte so, čili u prahu, beli luk i dimljenu papriku. Sve dobro izmešati. Prebacite krompir u pleh i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni Celzijusa 20 minuta. Nakon isteka vremena, okrenite krompir na drugu stranu i pecite još 20 minuta. Kada je krompir pečen i hrskav, pospite ga još rendanim sirom i vratite u rernu na 5 do 10 minuta dok se mocarela ne otopi. Poslužite toplo sa malo seckanog svežeg peršuna.

Prijatno!

Koji je najzdraviji način pripreme krompira?

Preuzmite android aplikaciju.