Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Gravče na tavče

Gravče na tavče nije samo zapečeni pasulj u rerni, već zahteva malo više pažnje i sastojaka.
Foto: Pixabay/Tobias-Steinert
Sastojci:
  • 500 grama krupnog belog pasulja
  • 400 grama suvih rebara
  • 300 grama sveže crvene paprike
  • 200 grama svežeg paradajza
  • 200 grama crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • nekoliko kašika ulja
  • grančica peršuna
  • 1 ljuta paprika
  • 1 kašičica crvene paprike u prahu malo belog brašna
  • so
  • biber
Priprema:

Potopite pasulj u vodu dan pre kuvanja. Skuvajte ga u slanoj vodi i ocedite. Suva rebra isecite na nekoliko manjih delova i kuvajte u posebnom loncu. Sačuvajte vodu u kojoj su se kuvala rebra. Crni luk iseckajte i propržite na zagrejanom ulju, pa ga prelite vodom koju ste sačuvali od rebarca i nastavite sa dinstanjem na umerenoj vatri još 15 minuta. Dodati isečenu svežu papriku, seckani beli luk, ljutu papriku i paradajz i sve zajedno dinstati još 10 minuta. Na kraju propržiti sa crvenom paprikom u prahu i brašnom, pa sve zaliti sa još 300 mililitara vode i prokuvati. Skuvani pasulj stavite u zemljani lonac, dodajte kuvana rebarca, dinstano povrće, začine i pažljivo promešajte. Ako je potrebno, sipajte još rebra vode ili obične tople vode. Poslužite toplo uz ajvar ili pindžur.

Prijatno!

Ova boja na krompiru nije dobra

 

Preuzmite android aplikaciju.