Gravče na tavče nije samo zapečeni pasulj u rerni, već zahteva malo više pažnje i sastojaka.
Sastojci:
- 500 grama krupnog belog pasulja
- 400 grama suvih rebara
- 300 grama sveže crvene paprike
- 200 grama svežeg paradajza
- 200 grama crnog luka
- 3 čena belog luka
- nekoliko kašika ulja
- grančica peršuna
- 1 ljuta paprika
- 1 kašičica crvene paprike u prahu malo belog brašna
- so
- biber
Priprema:
Potopite pasulj u vodu dan pre kuvanja. Skuvajte ga u slanoj vodi i ocedite. Suva rebra isecite na nekoliko manjih delova i kuvajte u posebnom loncu. Sačuvajte vodu u kojoj su se kuvala rebra. Crni luk iseckajte i propržite na zagrejanom ulju, pa ga prelite vodom koju ste sačuvali od rebarca i nastavite sa dinstanjem na umerenoj vatri još 15 minuta. Dodati isečenu svežu papriku, seckani beli luk, ljutu papriku i paradajz i sve zajedno dinstati još 10 minuta. Na kraju propržiti sa crvenom paprikom u prahu i brašnom, pa sve zaliti sa još 300 mililitara vode i prokuvati. Skuvani pasulj stavite u zemljani lonac, dodajte kuvana rebarca, dinstano povrće, začine i pažljivo promešajte. Ako je potrebno, sipajte još rebra vode ili obične tople vode. Poslužite toplo uz ajvar ili pindžur.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.