Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Гравче на тавче

Гравче на тавче није само запечени пасуљ у рерни, већ захтева мало више пажње и састојака.
Фото: Pixabay/Tobias-Steinert
Састојци:
  • 500 грама крупног белог пасуља
  • 400 грама сувих ребара
  • 300 грама свеже црвене паприке
  • 200 грама свежег парадајза
  • 200 грама црног лука
  • 3 чена белог лука
  • неколико кашика уља
  • гранчица першуна
  • 1 љута паприка
  • 1 кашичица црвене паприке у праху мало белог брашна
  • со
  • бибер
Припрема:

Потопите пасуљ у воду дан пре кувања. Скувајте га у сланој води и оцедите. Сува ребра исеците на неколико мањих делова и кувајте у посебном лонцу. Сачувајте воду у којој су се кувала ребра. Црни лук исецкајте и пропржите на загрејаном уљу, па га прелите водом коју сте сачували од ребарца и наставите са динстањем на умереној ватри још 15 минута. Додати исечену свежу паприку, сецкани бели лук, љуту паприку и парадајз и све заједно динстати још 10 минута. На крају пропржити са црвеном паприком у праху и брашном, па све залити са још 300 милилитара воде и прокувати. Скувани пасуљ ставите у земљани лонац, додајте кувана ребарца, динстано поврће, зачине и пажљиво промешајте. Ако је потребно, сипајте још ребра воде или обичне топле воде. Послужите топло уз ајвар или пинџур.

Пријатно!

Ova boja na krompiru nije dobra

 

Преузмите андроид апликацију.