Od palačinki, kolača od sira i krofni do raznih drugih poslastica, namaz od pistaća postao je najpopularniji sastojak na internetu. Međutim, i dalje je prilično skup i nije tako lako dostupan. Zato vam donosimo jednostavan recept za domaći, kremast i neverovatno ukusan namaz od pistacija, koji možete lako da pripremite i sami.
Sastojci:
- 200 g nesoljenih, oguljenih pistaća
- 2 kašike ulja (kokosovo, maslinovo, biljno…)
- 100 ml masnijeg mleka
- 1 kašika meda
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- 100 g bele čokolade
Priprema:
Nesoljene pistaciće prvo prokuvajte 1-2 minuta, pa ih ostavite deset minuta u vrućoj vodi da bi se lakše skinula kožica. Nakon toga ih dobro oljuštite i osušite. U suvom tiganju na srednjoj vatri lagano tostirajte pistacije dok ne počnu da puštaju aromu. Pazite da ne izgore jer to može uticati na ukus. Pistaće stavite u blender i dodajte 50 ml mleka i kašiku meda i izblendajte. Beloj čokoladi dodajte ostatak mleka i ulja i otopite na laganoj vatri. Dodajte otopljenu čokoladu u blender. Na kraju dodajte prstohvat soli. Sve dobro izmiksajte. Prebacite u frižider i držite tamo do upotrebe.
Prijatno!
Kupus morate uvrstiti u svakodnevnu ishranu! Sadrži brojne važne hranljive materije
Preuzmite android aplikaciju.