Čokoladni mus je klasičan francuski desert od tamne čokolade, jaja i šećera. Priprema je toliko jednostavna da čak i neiskusne domaćice nemaju izgovor da ne pokušaju da ga spreme.
Sastojci:
- 250 mililitara slatke pavlake
- 150 grama crne čokolade
- 50 grama mlečne čokolade
- 3 jajeta
- 1 kašika šećera
- 2 kašike šećera u prahu
- borovnice ili sezonsko voće po izboru
Priprema:
Zagrejte pavlaku u šerpici. Dodajte iseckanu čokoladu, obe vrste. Ostavite da se čokolada istopi.
Razdvojte žumanca od belanaca. Belanca stavite u veliku činiju, dodajte 1 kašiku šećera i mikserom dobro umutite. Sipajte 1 kašiku šećera u prahu i ponovo mutite. Dodajte i drugu kašiku šećera u prahu i mutite sve dok ne dobijete čvrstu smesu.
Dodajte žumanca u pavlaku i čokoladu i mešajte dok smesa ne postane glatka i homogena.
Dodajte čokoladnu smesu iz 2-3 puta u belanca, sve vreme mešajte kutlačom.
Stavite mešavinu u staklene čaše. Ostavite čaše u frižideru oko 1 sat ili u zamrzivaču 15 min. Ukrasite borovnicama ili nekim drugim voćem.
Preuzmite android aplikaciju.