Svim ljubiteljima čokolade će na samo čitanje naslova krenuti voda na usta. Ova fenomenalna torta sa tri vrste čokolade je „sveti gral“ ljubitelja čokolade.

Sastojci:
Za kore:
- 3 jajeta
- 150 grama čokolade
- 70 grama maslaca
- 4 kašike šećera
- 1 kašika brašna
Za fil:
- 500 grama maskarpone sira
- 2 kesice vanilin šećera
- 500 mililitara slatke pavlake
- 100 grama tamne čokolade
- 100 grama mlečene čokolade
- 100 grama bele čokolade
- 100 grama šećera
Priprema:
Čokoladu za koru i maslac rastopite na pari. Šećer i žumanca umutite mikserom, pa toj smesi dodajte rastopljenu čokoladu i jednu kašiku brašna. Ostatak belanaca mutiti dok ne dobijete smesu kao šlag i nju dodajte prethodnoj smesi. Pecite na 160 stepeni oko 40 min. Belu čokoladu zajedno sa vanilinim šećerom, rastopite na pari. Dok ostale čokolade rastopite svaku za sebe. Umutiti maskarpone i šećer u jednoj posudi, a u drugoj posudi umutite slatku pavlaku, pa ih spojite zajedno u jednu posudu. Podeliti tu smesu na tri dela i u svaki deo dodajte različite vrste čokolade. Na koru prvo ređate taman fil, pa braon fil pa beli fil. Po želji možete da stavite glazuru od čokolade preko. Neka ostane u frižideru preko noći.
Prijatno!
Želite ravan stomak? Vežba koja će vam pomoći da se rešite masnih naslaga sa stomaka
Preuzmite android aplikaciju.