Sočne, mirisne, meke i ukusne buhtle sa čokoladom. Jednom kada ih napravite,uvek ćete ih praviti.
Sastojci:
- 600 grama glatkog brašna
- 2/3 pakovanja svežeg kvasca
- 250 mililitara toplog mleka
- 15 grama putera
- 110 mililitara ulja
- 1 jaje
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 kašike šećera
- 1,5 kašičice soli
- 2 kašike arome vanile
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Pomešajte sve navedene sastojke sledećim redosledom, sledećim redosledom i dobro sjedinite u kuglu testa. Pokrijte posudu prozirnom folijom i ostavite 30 minuta na toplom mestu. Posle 30 minuta izvadite testo na radnu površinu i razvucite ga i ponovo dobro izmesite. Podeliti kuglu testa na 15-16 jednakih delova. Od svakog dela formirajte loptu. Svaku lopticu spljoštite pritiskanjem rukama (nije potrebna oklagija) i napravite mesta za krem namaz, nutelu, čokoladu ili eurokrem. Dobro urolajte krajeve da sadržaj ne iscuri. Napunjene kuglice testa poređajte u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Napravite razmak između loptica. Pokrijte tepsiju ili pleh prozirnom folijom i ostavite na toplom sledeći sat. Preostale lepinje stavite u rernu oko 30 minuta na 160 stepeni.
Kada su kiflice pečene i malo ohlađene obilno ih posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.