Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Бигош

Бигош је познат као пољски гулаш, али појављује се и у литванској, белоруској и украјинској кухињи. Посебно је укусан када се употребе маснији делови свињског меса, попут царског меса, а на укус ће утицати и добро зачињена димљена кобасица.
Фото: Pixabay/kalhh
Састојци:
  • 125 грама димљене сланине
  • 500 грама свињског меса
  • 3 главице црног лука
  • 125 грама кобасица
  • 750 грама слатког купуса
  • 125 грама печурака
  • 1-2 парадајза
  • 2 чена белог лука
  • 1 кашичица кима
  • 2 кашичице алеве паприке
  • 1/2 литре белог вина
  • 1 ловоров лист
  • со и бибер по укусу
Припрема:

Сланину и свињско месо исећи на коцкице и продинстати на исецканом црном луку. Када лук омекша, а месо порумени, додати колутове кобасице, крупно сечен купус, сецкани парадајз, исецкане печурке и гњечени бели лук. Све добро промешати, додати ловоров лист, зачине, посолити и побиберити по укусу и намирнице налити вином и водом да огрезну. Бигош кувати у рерни у затвореном пекачу док месо не постане мекано. Пољски ловачки гулаш – бигош послужите врућ уз црни хлеб или барени кромпир.

Пријатно!

Beli luk odličan saveznik u borbi protiv suvišnih kilograma

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке