Бигош је познат као пољски гулаш, али појављује се и у литванској, белоруској и украјинској кухињи. Посебно је укусан када се употребе маснији делови свињског меса, попут царског меса, а на укус ће утицати и добро зачињена димљена кобасица.
Састојци:
- 125 грама димљене сланине
- 500 грама свињског меса
- 3 главице црног лука
- 125 грама кобасица
- 750 грама слатког купуса
- 125 грама печурака
- 1-2 парадајза
- 2 чена белог лука
- 1 кашичица кима
- 2 кашичице алеве паприке
- 1/2 литре белог вина
- 1 ловоров лист
- со и бибер по укусу
Припрема:
Сланину и свињско месо исећи на коцкице и продинстати на исецканом црном луку. Када лук омекша, а месо порумени, додати колутове кобасице, крупно сечен купус, сецкани парадајз, исецкане печурке и гњечени бели лук. Све добро промешати, додати ловоров лист, зачине, посолити и побиберити по укусу и намирнице налити вином и водом да огрезну. Бигош кувати у рерни у затвореном пекачу док месо не постане мекано. Пољски ловачки гулаш – бигош послужите врућ уз црни хлеб или барени кромпир.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.