Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Bečka šnicla

Bečka šnicla spada u omiljen način pripreme mesa, šnicli. Može pronaći i u ponudi mnogih restorana u regionu, te se može reći da je jako popularna. A vrlo često je svi spremamo i kod kuće. Za sve one koji možda ne znaju kako se pravi popularna šnicla.
Foto: Pixabay/Hans
Sastojci:
  • 4 juneće šnicle
  • 1 jaje
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike prezli
  • so
  • biber
  • ulje za prženje
Priprema:

Šnicle posolimo, provučemo kroz brašno, ulupano jaje i prezle. Stvavimo ih u tiganj u zagrejano ulje. Kada porumene izvadimo iz ulja i stavimo na papir da se ocedi višak. Bečka se služili sa kriškom limuna, mešanom kupus salatom, krompir pireom ili prženim krompirićima.

Prijatno!

Recept dana: Pohovana piletina kao iz restorana

Preuzmite android aplikaciju.