Почетна > Бизнис
Бизнис

ПКС да у најкраћем року отвори канцеларију у Пекингу

Председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж и председница кинеске компаније „YiHai Group“ Линда Вонг заједнички су истакли потребу да ПКС у најкраћем року отвори канцеларију у Пекингу.
Фото: ПКС

Вонг, која је светски позната привредница и филантроп, пристала је и да буде почасна представница српске привреде у Кини.

Према речима Чадежа и Вонгове, циљ активности канцеларије ПКС у кинеској престоници биће додатно унапређење сарадње Србије и Кине, али и подршка домаћим компанијама за позиционирање на глобалном кинеском тржишту, саопштено је из ПКС.

Вонг је навела да „YiHai Group“ има искуства у пословању на српском тржишту у сектору некретнина и грађевинарства додајући да је веома заинтересована за улагања у српску пољопривреду и енергетику, посебно у обновљиве изворе енергије и производњу соларних панела.

Чадеж је истакао да Србија има велики број инвестиционих пројеката и могућности за улагања у обновљиве изворе енергије, да је усвојен модеран правни оквир који то омогућава, али и да је актуелна енергетска криза наметнула потребу за алтернативним изворима енергије.

На састанку у Комори, Чадеж је указао на подршку ПКС „YiHai Group“ да се повеже са потенцијалним партнерима у Србији, нашим компанијама и пољопривредним произвођачима.

Наводи се и да је заједнички указано на могућност сарадње у области размене знања и технологија, као и у сектору образовања, повезивања са Пословном академијом ПКС и другим образовним институцијама у земљи.

Линда Вонг је оснивач и генерални директор „YiHai Education“ која укључује 12 образовних институција у Кини, али и прва предузетница која је основала предузеће и инвестирала у индустрију некретнина у континенталној Кини.

Поред тога је и извршна потпредседница Кинеске федерације прекоморских кинеских предузетника, потпредседница Кинеског удружења за невладино образовање, специјална директорка Кинеске националне комисије за UNESCO и председница Пекиншке фондације за јавно благостање.

Britanska kompanija želi da izađe iz ruskog LNG projekta

Преузмите андроид апликацију.