Početna > Biznis
Biznis

PKS da u najkraćem roku otvori kancelariju u Pekingu

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež i predsednica kineske kompanije „YiHai Group“ Linda Vong zajednički su istakli potrebu da PKS u najkraćem roku otvori kancelariju u Pekingu.
Foto: PKS

Vong, koja je svetski poznata privrednica i filantrop, pristala je i da bude počasna predstavnica srpske privrede u Kini.

Prema rečima Čadeža i Vongove, cilj aktivnosti kancelarije PKS u kineskoj prestonici biće dodatno unapređenje saradnje Srbije i Kine, ali i podrška domaćim kompanijama za pozicioniranje na globalnom kineskom tržištu, saopšteno je iz PKS.

Vong je navela da „YiHai Group“ ima iskustva u poslovanju na srpskom tržištu u sektoru nekretnina i građevinarstva dodajući da je veoma zainteresovana za ulaganja u srpsku poljoprivredu i energetiku, posebno u obnovljive izvore energije i proizvodnju solarnih panela.

Čadež je istakao da Srbija ima veliki broj investicionih projekata i mogućnosti za ulaganja u obnovljive izvore energije, da je usvojen moderan pravni okvir koji to omogućava, ali i da je aktuelna energetska kriza nametnula potrebu za alternativnim izvorima energije.

Na sastanku u Komori, Čadež je ukazao na podršku PKS „YiHai Group“ da se poveže sa potencijalnim partnerima u Srbiji, našim kompanijama i poljoprivrednim proizvođačima.

Navodi se i da je zajednički ukazano na mogućnost saradnje u oblasti razmene znanja i tehnologija, kao i u sektoru obrazovanja, povezivanja sa Poslovnom akademijom PKS i drugim obrazovnim institucijama u zemlji.

Linda Vong je osnivač i generalni direktor „YiHai Education“ koja uključuje 12 obrazovnih institucija u Kini, ali i prva preduzetnica koja je osnovala preduzeće i investirala u industriju nekretnina u kontinentalnoj Kini.

Pored toga je i izvršna potpredsednica Kineske federacije prekomorskih kineskih preduzetnika, potpredsednica Kineskog udruženja za nevladino obrazovanje, specijalna direktorka Kineske nacionalne komisije za UNESCO i predsednica Pekinške fondacije za javno blagostanje.

Britanska kompanija želi da izađe iz ruskog LNG projekta

Preuzmite android aplikaciju.