Početna > Biznis
Biznis

Patreon pravi sopstvenu video platformu

Oni aktivni na Jutjubu sigurno su na početku ili kraju (neretko i jedno i drugo) nekog videa, od svojih omiljenih autora čuli rečenicu nalik na: “Podržite nas na Patreonu”.
Foto: PrtSc/daniel torres/YouTube

Donatorski servis postao je redovna adresa za kumulativno finansiranje internet stvaralaca. Ambicija kompanije tu se ne završava. Džek Konte, generalni direktor Patreona, obelodanio je da su u toku radovi na novoj platformi za objavljivanje video sadržaja kao i pripadajućeg media plejera.

“Stvaramo horizontalnu arhitekturu za sve autore bez obzira na delatnost. Trenutno, stvaraoci koji rade na Patreonu svoj sadržaj distribuiraju putem drugih platformi kao što su Jutjub i Vimeo, kod kojih je privatnost upitna. Mogućnost dodavanja određenog fajla uz objavu na samom Patreonu je moguća, ali je njegova veličina ograničena na samo 200 megabajta.”

Kada će tačno ova novotarija biti u pogonu i na kojim teritorijama, još uvek nije objavljeno. Prošle godine, kompanija se udružila sa izvesnim Akastom, pa tako “podkastdžije” ne moraju da zalaze van matičnog dvorišta. Novo proširenje funkcija ima zadatak da to isto učini i sa autorima video klipova. Teško da će dominacija Jutjuba biti ozbiljnije prodrmana u skorije vreme, ali je konkurencija uvek poželjna.

Kripto-valute stižu na Masterkard kartice

 

Preuzmite androidaplikaciju.