Почетна > Бизнис
Бизнис

Патреон прави сопствену видео платформу

Они активни на Јутјубу сигурно су на почетку или крају (неретко и једно и друго) неког видеа, од својих омиљених аутора чули реченицу налик на: “Подржите нас на Патреону”.
Фото: PrtSc/daniel torres/YouTube

Донаторски сервис постао је редовна адреса за кумулативно финансирање интернет стваралаца. Амбиција компаније ту се не завршава. Џек Конте, генерални директор Патреона, обелоданио је да су у току радови на новој платформи за објављивање видео садржаја као и припадајућег медиа плејера.

“Стварамо хоризонталну архитектуру за све ауторе без обзира на делатност. Тренутно, ствараоци који раде на Патреону свој садржај дистрибуирају путем других платформи као што су Јутјуб и Вимео, код којих је приватност упитна. Могућност додавања одређеног фајла уз објаву на самом Патреону је могућа, али је његова величина ограничена на само 200 мегабајта.”

Када ће тачно ова новотарија бити у погону и на којим територијама, још увек није објављено. Прошле године, компанија се удружила са извесним Акастом, па тако “подкастџије” не морају да залазе ван матичног дворишта. Ново проширење функција има задатак да то исто учини и са ауторима видео клипова. Тешко да ће доминација Јутјуба бити озбиљније продрмана у скорије време, али је конкуренција увек пожељна.

Kripto-valute stižu na Masterkard kartice

 

Преузмите андроид апликацију.