Grašak je mahunarka veoma slatkog ukusa i odličan izvor proteina. Zamrznuti grašak se brzo kuva, pa se vrlo lako priprema. Ali tokom pripreme često gubi teksturu i svetlo zelenu boju.

Razlog leži u nepravilnoj pripremi. Zamrznuti grašak ne treba kuvati, već ga odmah po vađenju iz zamrzivača staviti u ključalu vodu.
Ovo „pravilo” važi i za ostalo smrznuto povrće.
Ovo su uputstva:
- Ne dozvolite da povrće proključa
- Grašku ili kukuruzu dodajte malo šećera da povrće bude još slađe
- Nemojte dodavati so pre serviranja jer to može da dehidrira povrće
Saveti za najbolji grašak:
- Prvo ispraznite vreću smrznutog graška u lonac
- Dodajte šest kašika putera, beli luk i malo šećera
- Krčkajte na srednjoj vatri dok se puter ne otopi i grašak ne skuva
- Posolite i pobiberite jelo i poslužite.
Šta osobe sa dijabetesom treba da znaju o palenti i kako utiče na nivo šećera u krvi
Preuzmite android aplikaciju.