Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Опасан трик: Очистите тастатуру брзо и једноставно – ваздухом

Да ли знате да је тастатура једно од најпрљавијих места у кући.
Фото: Pixabay/geralt

Компјутер би требало редовно чистити, посебно тастатуру јер може бити препуна бактерија. За избацивање прашине и мрвица из тастатуре користите класичан фен за косу.

Избацивање прашине из компјутера не ради се само из естетских разлога, већ се на тај начин продужује његов век трајања. Осим тога, важно је редовно чистити и површину тастатуре јер, према неким студијама, може садржавати више бактерија од  тоалета.

На њој се наиме, осим прашине, сакупљају и масноће с наше коже, као и сва остала прљавштина с прстију, храна коју једемо за рачунаром итд.

Наравно, постоје стручњаци који ће вам за одређени износ очистити компјутер. Али ако желите да уштедите и новац и време, то можете урадити сами уз неколико трикова.

За избацивање прашине и мрвица из тастатуре користите обичан фен за косу.
Фото:Pixabay/Hans
Поступак:

Угасите рачунар и извадите све жице.

Укључите фен за косу, али само да дува хладан ваздух.

Примакните га тастатури тако да стоји мало са стране.

Посео је готов када мрвице и прашина престану да излазе напоље.

Након што сте издували прашину, крените даље.

Сувом тканином од микрофибера, а не од памука, обришите екран. Потом на штапић за чишћење ушију ставите мало алкохола и прођите по самој тастатури како бисте уклонили мрље с ње. Можете користити и бело сирће уместо алкохола. Одлучите ли се за сирће, тада га разредите водом у односу 1:1.

Након тога на нож ставите крпицу од микрофибера и очистите размаке између типки. Крпицу претходно намочите алкохолом или сирћетом. На крају крпом пребришите површину тастатуре и ваш рачунар ће бити чист готово као када је купљен, открива портал fabhow.com.

 

Природно, а ефикасно: Масноћу са рерне очистите уз само два састојка.

 

Преузмите андроид апликацију.