Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Природно, а ефикасно: Масноћу са рерне очистите уз само два састојка

Оба већ имате код куће, а ваша рерна ће заблистати.
Фото: Pixabay/ Victoria_Borodinova

Средства која користимо за чишћење рерне и шпорета обично садрже много хемикалија. А подједнако ефикасно можете очистити и уз само два природна састојка која вероватно већ имате код куће.

У рерни се свакодневно скупља прљавштина и масноћа коју је тешко очистити. Али, уз ова два састојка, соду бикарбону и сирће, које вероватно већ имате код куће, то више неће бити проблем.

Решетке из рерне, као и све што у њој остављате, извадите и ставите на страну. У малој посуди помешајте пола шољице соде бикарбоне с неколико кашичица воде. По потреби прилагодите размеру док не добијете пасту која се може да се маже.

Пасту распоредите по унутрашњој површини рерне. Покушајте да премажете целу рерну најбоље што можете, обраћајући посебну пажњу на најзамашћенија подручја. Оставите смесу соде бикарбоне да стоји најмање 12 сати или преко ноћи. У међувремену, очистите решетке рерне.
Фото: Pixabay/NatureFriend

После 12 сати узмите влажну крпу за суђе и избришите што више суве пасте од соде бикарбоне. Ставите мало сирћета у бочицу с распршивачем и попрскајте свуда где још видите остатке соде бикарбоне. Сирће ће реаговати са содом бикарбоном и нежно ће запенити.

Узмите влажну крпу и избришите преосталу пенасту смесу сирћета и соде бикарбоне. Понављајте поступак док не нестану сви остаци соде бикарбоне. По потреби додајте још воде или сирћета док бришете како би рерна заиста постала чиста и сјајна, пише „The Kitchen“.

 

Преузмите андроид апликацију.