Početna > Srbija
Biznis Srbija

Nove tehnologije u službi digitalizacije privrede

Sekretar Udruženja finansijskih institucija Privredne komore Srbije (PKS) Katarina Ocokoljić izjavila je danas na otvaranju konferencije „Digitalizacija – budućnost sektora privrede“, da komora podržava sve projekte koji doprinose primeni inovativnih tehnoloških rešenja i podizanju efikasnosti privrede, kako bi se ona na odgovarajuć način uključila u savremene međunarodne tokove, prenosi PKS.
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Dodala je da je finansijski sektor tradicionalno bio pionir u primeni novih tehnologija i svojim rešenjima istovremeno podstiče digitalizaciju poslovanja i održivi razvoj privrede u celini.

Konferenciju su organizovali UniCredit Banka Srbija i PKS, a privrednici iz naših najvećih kompanija imali su priliku da razmene svoja iskustva i ukažu na izazove i nove trendove u oblasti digitalizacije privrede.

Saopšteno je da je „UniCredit“ predstavila jedinstvenu faktoring platformu „Woca“, koja omogućava održavanje neophodne likvidnosti firmi.

Direktor Odeljenja za finansiranje obrtnih sredstava u „UniCredit“ banci Milan Sekulić rekao je da „Woca“ platforma omogućava da na jednostavan način klijenti upravljaju svojim potraživanjima i obavezama, kroz finansijski instrument koji omogućava poveriocima da ubrzaju naplatu potraživanja od dužnika, koja dospevaju sa odloženim rokom plaćanja.

Učesnici panela, koji je bio deo konferencije, su imali prilike da iz ugla različitih industrija prenesu svoja iskustva o trendovima digitalitalne transformacije koja će pomoći ubrzavanje privrednog razvoja i ostvarivanje većeg rasta, navodi se u saopštenju PKS-a.

Matić: Srbija u svetskom vrhu po oporavku turizma

Preuzmite android aplikaciju.