Почетна > Србија
Бизнис Србија

Нове технологије у служби дигитализације привреде

Секретар Удружења финансијских институција Привредне коморе Србије (ПКС) Катарина Оцокољић изјавила је данас на отварању конференције „Дигитализација – будућност сектора привреде“, да комора подржава све пројекте који доприносе примени иновативних технолошких решења и подизању ефикасности привреде, како би се она на одговарајућ начин укључила у савремене међународне токове, преноси ПКС.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Додала је да је финансијски сектор традиционално био пионир у примени нових технологија и својим решењима истовремено подстиче дигитализацију пословања и одрживи развој привреде у целини.

Конференцију су организовали УниЦредит Банка Србија и ПКС, а привредници из наших највећих компанија имали су прилику да размене своја искуства и укажу на изазове и нове трендове у области дигитализације привреде.

Саопштено је да је „UniCredit“ представила јединствену факторинг платформу „Woca“, која омогућава одржавање неопходне ликвидности фирми.

Директор Одељења за финансирање обртних средстава у „UniCredit“ банци Милан Секулић рекао је да „Woca“ платформа омогућава да на једноставан начин клијенти управљају својим потраживањима и обавезама, кроз финансијски инструмент који омогућава повериоцима да убрзају наплату потраживања од дужника, која доспевају са одложеним роком плаћања.

Учесници панела, који је био део конференције, су имали прилике да из угла различитих индустрија пренесу своја искуства о трендовима дигиталиталне трансформације која ће помоћи убрзавање привредног развоја и остваривање већег раста, наводи се у саопштењу ПКС-а.

Matić: Srbija u svetskom vrhu po oporavku turizma

Преузмите андроид апликацију.