Почетна > Бизнис
Бизнис Србија

Матић: Србија у светском врху по опоравку туризма

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић поздравила је објављивање најновијег извештаја Светске туристичке организације (UNTWO) у којем се наводи да се Србија налази на светском врху по опоравку туризма и рекла да је он очекиван.

„Упркос изазовима, Светски дан туризма дочекујемо у знаку рекордних резултата и изузетних успеха. Број туристичких долазака од почетка године порастао је за 48,1 одсто у односу на исти период прошле године, док је девизни прилив од туризма током првих шест месеци порастао за 57, 9 одсто у односу на исти период 2021. године“, рекла је Матић.

Она је нагласила да је то што је „UNTWO“ препознала тај рекордни раст снажан ветар у леђа и подстрек који нас охрабрује на још веће успехе.

У извештају „UNTWO“, објављеном поводом светског дана туризма, наводи се да је Република Србија од јануара до јула ове године забележила убедљиво највећи раст туристичког промета, за 73 одсто већи у односу на нивое из 2019. међу земљама које извештавају о том параметру, показујући да су промоција туризма, отворене границе и општи опоравак индустрије после пандемије допринели расту, упркос високој инфлацији.

Carinarnica Niš i Priština organizuju e-licitaciju vozila

Преузмите андроид апликацију.