За припрему овог десерта је потребно само 5 минута, ако не рачунамо печење.
Пудинг од хлеба је традиционално енглеско јело које је одлично за припрему када желите да се мало засладите, а немате много намирница код куће, или када имате превише старог хлеба који је штета бацити.
За припрему вам је потребно само пет минута, ако не рачунамо ток печења, али је врло брзо готово и може се јести још топло. Одличан је и као доручак, а свидеће се свима, посебно деци.
Састојци:
- стари хлеб или тост хлеб
- пуномасно млеко 250 милилитара
- 50 грама шећера
- 2 јајета
- ванилин шећер
- цимет
- кора лимуна
- суво грожђе
- комадићи беле или црне чоколаде по жељи
Припрема:
Загрејте рерну на 170 степени. Хлеб исецкајте на мање комаде и ставите у посуду за печење коју сте претходно подмазали путером. У једној посуди умутити јаја, шећер, цимет, ванилин шећер, лимунову корицу коју сте претходно нарендали. Додајте млеко и поново промешајте. На крају додајте суво грожђе. Прелијте смесу преко хлеба и на врх додајте комадиће чоколаде. Пеците 20-35 минута, у зависности од јачине рерне, док не добије златно-браон боју. Ако га једете топлог, узмите мало сладоледа од ваниле са стране.
Преузмите андроид апликацију.