Početna > Život i stil
Život i stil

Ne bacajte stari hleb: napravite brz i lak desert koji će svi obožavati

Za pripremu ovog deserta je potrebno samo 5 minuta, ako ne računamo pečenje.
Foto: Pixabay/genniebee512

Puding od hleba je tradicionalno englesko jelo koje je odlično za pripremu kada želite da se malo zasladite, a nemate mnogo namirnica kod kuće, ili kada imate previše starog hleba koji je šteta baciti.

Za pripremu vam je potrebno samo pet minuta, ako ne računamo tok pečenja, ali je vrlo brzo gotovo i može se jesti još toplo. Odličan je i kao doručak, a svideće se svima, posebno deci.

Sastojci:
  • stari hleb ili tost hleb
  • punomasno mleko 250 mililitara
  • 50 grama šećera
  • 2 jajeta
  • vanilin šećer
  • cimet
  • kora limuna
  • suvo grožđe
  • komadići bele ili crne čokolade po želji
Priprema:

Zagrejte rernu na 170 stepeni. Hleb iseckajte na manje komade i stavite u posudu za pečenje koju ste prethodno podmazali puterom. U jednoj posudi umutiti jaja, šećer, cimet, vanilin šećer, limunovu koricu koju ste prethodno narendali. Dodajte mleko i ponovo promešajte. Na kraju dodajte suvo grožđe. Prelijte smesu preko hleba i na vrh dodajte komadiće čokolade. Pecite 20-35 minuta, u zavisnosti od jačine rerne, dok ne dobije zlatno-braon boju. Ako ga jedete toplog, uzmite malo sladoleda od vanile sa strane.

Zašto vam grašak nikada ne ispadne kao kada ga mama pravi?

Preuzmite android aplikaciju.