Početna > Život i stil
Život i stil

Kućni poslovi koji sagorevaju najviše kalorija

Vrlo malo nas može reći da uživamo u kućnim poslovima, čišćenje kupatila i kuhinje, pranje i peglanje teško da su definicija zabave.
Foto: Pixabay/jarmoluk

Ali možda ćete se osećati motivisanim da završite sve zadatke koje imate ako vam kažemo sve prednosti koje možete dobiti od kućnih poslova.

U stvari, jedno istraživanje otkriva da sagorevamo više od 50.000 kalorija svakog meseca, samo radeći kućne poslove, a to znači da možete sagoreti do 1478 kalorija svakog dana.

Čišćenje poda

Stručnjaci rocenjuju da trošimo 138 minuta na brisanje podova svake nedelje, sagorevajući 405 kalorija. To je ekvivalentno da radite 340 čučnjeva i da budete produktivni u isto vreme.

Usisavanje

Sve aktivnosti koje sagorevaju najviše kalorija su odlične za toniranje mišića ruku i ramena. Usisavanje je odmah iza brisanja, jer sa 132 minuta usisavanja vašeg doma sagorevate 387 kalorija svake nedelje. Čišćenje podova je takođe odlično za kondiciju, tako da bi trošenje vremena na brisanje, usisavanje i metenje moglo sagoreti preko 1.000 kalorija svake nedelje.

Istovar stvari iz auta

Podizanje torbi iz automobila je dobro za kondiciju, a možete sagoreti više od 300 kalorija svake nedelje.

Premeštanje stvari

Stalno pomerate stvari po kući? Bilo da se radi o pronalaženju novog doma za biljku ili selidbi nameštaja, rasterećenje može da vam pomogne da se brzo razmrdate. Dok trčite gore-dole stepenicama, pomerajući stvari okolo, procenjuje se da ćete sagoreti čak 240 kalorija dnevno.

Pranje veša

Pranje veša može biti dug i naporan proces. Do trenutka kada napunite mašinu za pranje veša, ispraznite je, ispeglate odeću i odložite je, verovatno ćete se osećati kao da ste vežbali. Ali zapravo jeste. Pranje, peglanje i odlaganje odeće mogu sagoreti više od 700 kalorija svake nedelje.

Koliko je zimnica zdrava?

 

Preuzmite android aplikaciju.