Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Кућни послови који сагоревају највише калорија

Врло мало нас може рећи да уживамо у кућним пословима, чишћење купатила и кухиње, прање и пеглање тешко да су дефиниција забаве.
Фото: Pixabay/jarmoluk

Али можда ћете се осећати мотивисаним да завршите све задатке које имате ако вам кажемо све предности које можете добити од кућних послова.

У ствари, једно истраживање открива да сагоревамо више од 50.000 калорија сваког месеца, само радећи кућне послове, а то значи да можете сагорети до 1478 калорија сваког дана.

Чишћење пода

Стручњаци роцењују да трошимо 138 минута на брисање подова сваке недеље, сагоревајући 405 калорија. То је еквивалентно да радите 340 чучњева и да будете продуктивни у исто време.

Усисавање

Све активности које сагоревају највише калорија су одличне за тонирање мишића руку и рамена. Усисавање је одмах иза брисања, јер са 132 минута усисавања вашег дома сагоревате 387 калорија сваке недеље. Чишћење подова је такође одлично за кондицију, тако да би трошење времена на брисање, усисавање и метење могло сагорети преко 1.000 калорија сваке недеље.

Истовар ствари из аута

Подизање торби из аутомобила је добро за кондицију, а можете сагорети више од 300 калорија сваке недеље.

Премештање ствари

Стално померате ствари по кући? Било да се ради о проналажењу новог дома за биљку или селидби намештаја, растерећење може да вам помогне да се брзо размрдате. Док трчите горе-доле степеницама, померајући ствари около, процењује се да ћете сагорети чак 240 калорија дневно.

Прање веша

Прање веша може бити дуг и напоран процес. До тренутка када напуните машину за прање веша, испразните је, испеглате одећу и одложите је, вероватно ћете се осећати као да сте вежбали. Али заправо јесте. Прање, пеглање и одлагање одеће могу сагорети више од 700 калорија сваке недеље.

Koliko je zimnica zdrava?

 

Преузмите андроид апликацију.