Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Конзервирана храна за шта је погрешно оптужена?

Зашто конзервирана храна носи стигму неквалитетног оброка?
Фото: Pixabay/MabelAmber

Реч сачувати потиче од латинске речи консерваре, што значи „чувати, сачувати“. Сврха конзервирања је управо то – очување хране и свих њених здравих састојака и спречавање кварења.

Ово су најчешћи митови о конзервираној храни:

Конзервирана храна садржи конзервансе Конзервирана храна не мора да садржи конзервансе или друге адитиве, њихова трајност се постиже термичком обрадом на температурама изнад 100°Ц степени у херметички затвореној конзерви.

Конзервирањем се губи нутритивна вредност намирница

Од свеже хране заиста нема већег одступања. Ако нисте у могућности да припремите свежу рибу, онда је конзерва добар избор.

Метална амбалажа није еколошки прихватљива

У овом случају, конзерва чува прехрамбене производе који се брзо кваре и тешко подносе транспорт. Ментална амбалажа, као и пластична, може се одложити у посебне контејнере, што омогућава вишеструко рециклирање.

Koliko dugo alkohol ostaje u vašem telu?

Преузмите андроид апликацију.