Zašto konzervirana hrana nosi stigmu nekvalitetnog obroka?
Reč sačuvati potiče od latinske reči konservare, što znači „čuvati, sačuvati“. Svrha konzerviranja je upravo to – očuvanje hrane i svih njenih zdravih sastojaka i sprečavanje kvarenja.
Ovo su najčešći mitovi o konzerviranoj hrani:
Konzervirana hrana sadrži konzervanse Konzervirana hrana ne mora da sadrži konzervanse ili druge aditive, njihova trajnost se postiže termičkom obradom na temperaturama iznad 100°C stepeni u hermetički zatvorenoj konzervi.
Konzerviranjem se gubi nutritivna vrednost namirnica
Od sveže hrane zaista nema većeg odstupanja. Ako niste u mogućnosti da pripremite svežu ribu, onda je konzerva dobar izbor.
Metalna ambalaža nije ekološki prihvatljiva
U ovom slučaju, konzerva čuva prehrambene proizvode koji se brzo kvare i teško podnose transport. Mentalna ambalaža, kao i plastična, može se odložiti u posebne kontejnere, što omogućava višestruko recikliranje.
Preuzmite android aplikaciju.