Početna > Život i stil
Život i stil

Konzervirana hrana za šta je pogrešno optužena?

Zašto konzervirana hrana nosi stigmu nekvalitetnog obroka?
Foto: Pixabay/MabelAmber

Reč sačuvati potiče od latinske reči konservare, što znači „čuvati, sačuvati“. Svrha konzerviranja je upravo to – očuvanje hrane i svih njenih zdravih sastojaka i sprečavanje kvarenja.

Ovo su najčešći mitovi o konzerviranoj hrani:

Konzervirana hrana sadrži konzervanse Konzervirana hrana ne mora da sadrži konzervanse ili druge aditive, njihova trajnost se postiže termičkom obradom na temperaturama iznad 100°C stepeni u hermetički zatvorenoj konzervi.

Konzerviranjem se gubi nutritivna vrednost namirnica

Od sveže hrane zaista nema većeg odstupanja. Ako niste u mogućnosti da pripremite svežu ribu, onda je konzerva dobar izbor.

Metalna ambalaža nije ekološki prihvatljiva

U ovom slučaju, konzerva čuva prehrambene proizvode koji se brzo kvare i teško podnose transport. Mentalna ambalaža, kao i plastična, može se odložiti u posebne kontejnere, što omogućava višestruko recikliranje.

Koliko dugo alkohol ostaje u vašem telu?

Preuzmite android aplikaciju.