Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Колико дуго алкохол остаје у вашем телу?

Колико дуго алкохол остаје у вашем телу?
Фото: Pixabay/Vinotecarium

Колико дуго алкохол остаје у вашем организму зависи од ваших година, тежине, да ли сте недавно јели, узимали лекове, да ли имате неку болест јетре и колико је времена прошло између два пића.

Због свих ових фактора, чаша пива може да остане у телу једне особе дуже него што ће остати у телу неког другог. Ако пијете на празан стомак, ефекти алкохола се такође могу повећати.

Разни лекови у комбинацији са алкохолом могу имати опасне нежељене ефекте. Сви постојећи проблеми са јетром могу наштетити вашој способности да прерадите алкохол.

Ефекти алкохола ће се повећати и претерано опијање у кратком року.

Процењује се да је за варење једне чаше алкохолног пића потребно око сат времена, за пола литра пива два сата, за чашу вина три сата, а за неколико пића могло би бити потребно више сати.

Амерички национални институт за алкохолизам и злоупотребу алкохола процењује да је потребно три сата да се једно пиће испразни из вашег система, нешто више од четири сата да се исперу два пића, око шест сати за три пића и седам сати за четири пића.

Међутим, то зависи од претходно наведених фактора.

Колико дуго тестови откривају алкохол?

Присуство алкохола може се открити урином, дахом, па чак и тестовима косе. Алкохол се може мерити кроз урин у року од 12 до 48 сати или чак 80 сати, у зависности од тога колико је тестирање напредно. Класични алкотест детектује алкохол у року од 24 сата, али алкохол може открити у корену ваше косе чак и до 90 дана након што неко престане да пије.

Најбоља пића за оне са високим крвним притиском

 

Преузмите андроид апликацију.