Da li ste kupili malo veću količinu mlevenog mesa i ne možete sve da iskoristite za jedno pripremanje ili ste u poslednjem trenutku odlučili da nećete ništa da kuvate sa njim i meso je ostalo u frižideru još jedan dan?
Saznajte koliko dugo može da ostane takav i kako ga najbolje čuvati.
Sirovo mleveno meso može da stoji u frižideru najviše dva dana, nakon čega ga treba kuvati ili zamrznuti.
Najbolje bi bilo da ga držite na najnižoj polici gde je najhladnije i gde sokovi ne mogu da kontaminiraju drugu hranu.
Ako ste ga već pripremili, gotovo jelo sa mlevenim mesom možete da držite u frižideru tri do četiri dana, navodi Ministarstvo poljoprivrede SAD. U njemu se, iako sporije, razvijaju i bakterije.
Zato je zamrzivač najbolja opcija – tamo može da stoji tri do četiri meseca ako je sirov, dok je rok trajanja gotovih dva do tri meseca.
U originalnom pakovanju možete ga čuvati do dve nedelje, nakon čega bi bilo dobro da ambalažu umotate plastičnom folijom kako biste sprečili ulazak vazduha.
Preuzmite android aplikaciju.